Gerard Schutte

ProNutri

7975Het onderzoeken van voedselintoleranties (overgevoeligheden)  en voedsel–allergieën.
Hoewel we meer weten over allergieën en intoleranties is het aantal mensen met klachten in deze richting aanzienlijk toegenomen. De meeste oorzaken van deze intoleranties vinden hun oorsprong in de voeding. De voedingsindustrie ontwikkelt allerlei producten die veel toevoegingen bevatten en bewerkingen hebben ondergaan. Hierdoor zijn er steeds meer kinderen en volwassenen met allergieën en intoleranties.

Het ProNutri concept is ontwikkeld door de Spaanse professor Dr. Jesus Losana Calvo.  27 jaar onderzoek en ervaring hebben geleid tot dit zeer unieke en effectieve allergie- en voedsel intolerantie programma. Met name de voedingsmiddel intoleranties, die in tegenstelling tot een allergie geen rechtstreekse reactie van het immuun systeem veroorzaken, zijn moeilijk vast te stellen. Deze kan een groot aantal symptomen met zich meebrengen, over het algemeen zelfs zonder zichtbare relatie tot de voedingsmiddelen zelf. Deze symptomen kunnen na 30 uur of langer na de opname van het betreffende voedingsmiddel optreden. Voortdurend worden er nieuwe substanties ontdekt die een voedingsmiddel intolerantie veroorzaken of kunnen veroorzaken. Aanvullende middelen zoals kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakversterkers zijn hier in de meeste gevallen verantwoordelijk. In gevallen van een intolerantie worden geen anti lichamen vrijgemaakt, om de vermeende vijand aan te vallen, zoals bij een allergie. De intolerantie van een voedingsmiddel ontstaat veeleer doordat het organisme van deze mensen niet de noodzakelijke enzymen produceert om  bepaalde voedingsmiddelen te verteren of te metaboliseren.

De ProNutri test blijkt zeer effectief en geeft van ruim 450 voedingsmiddelen aan welke voedingsmiddelen goed verdragen worden en welke niet. Het uitvoeren van het ProNutri programma leidt tot vermindering van allergieën en tot opheffing van voedingsintoleranties. Het ProNutri programma geeft individuele richtlijnen voor de patiënt welke voeding gegeten mag worden en welke niet.