Gerard Schutte

Ooracupunctuur

_WFL7918 kopieOoracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. De oorsprong is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. Deze vorm van acupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire snelle resultaten.

Op de oorschelp vindt men een projectie van het gehele lichaam. Het eenvoudigst kan men de projectie onthouden wanneer men een op zijn kop staande foetus geprojecteerd denkt op de oorschelp. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflex zone op de oorschelp terugvinden. Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflex zones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met een of meer reflex zones in de oorschelp.

Ooracupunctuur is een geneeswijze waarbij in het externe oppervlak van het oor kleine naaldjes geplaatst worden om aandoeningen van andere delen van het lichaam te genezen. Als een behandeling een wat langere tijd vraagt, kan ervoor gekozen worden om verblijfnaaldjes te plaatsen. Deze naalden zijn erg klein en kunnen langere tijd in het oor blijven zitten. Men kan de naalden zelf stimuleren door af en toe wat druk op de naald uit te oefenen.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten.

Een kleine greep uit behandelbare klachten:

·  Migraine, hoofdpijn

·  Burn-out en andere stress gerelateerde klachten

·  Vermoeidheidsklachten

·  Nek- en schouderklachten

·  Tennis- en golf elleboog

·  Overgangsklachten

·  Rugklachten

·  Sport blessures

·  Eczeem

·  Allergie, hooikoorts

·  Maag- en darmklachten

·  Ondersteuning bij afvallen

·  Ondersteuning bij stoppen met roken

Voor meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen.