Gerard Schutte

APS – Action Potential Stimulation Therapy

7871

Wat is APS therapie ?
APS therapie is een microstroom therapie. Middels APS therapie worden de actie potentiaal (seintjes die onze zenuwcellen sturen naar onze hersenen) nagebootst. De seintjes die het APS apparaat afgeeft zijn dus lichaamseigen. Het lichaam gaat zichzelf weer herstellen en optimaliseren.

Hoe werkt APS ?
Zelfklevende elektroden worden op of om de te behandelen plaats op de huid aangebracht, waarna het apparaat wordt ingeschakeld. De zenuwcellen in de huid worden op een milde, haast onvoelbare manier door de stroompjes geprikkeld en de behandeling is dan ook pijnloos. Het APS apparaat wekt imitatie pulsjes op. Uniek is dat deze opgewekte pulsjes van dezelfde vorm en frequentie zijn als die van nature in de menselijke zenuwcellen worden aangetroffen. Doordat dit seintje zo exact wordt nagebootst gaat de zenuwcel zichzelf activeren en wordt de aanmaak van verschillende neuro hormonen zoals melatonine, leucine enkelfaline, endorfine, serotonine en cortisol op gang gebracht. Ze worden door het lichaam via zogenaamde neuro transmitters naar de juiste plaats getransporteerd.

Invloed op hormoonspiegels
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat na 2 tot 6 behandelingen het ATP met 500% toeneemt. ATP staat voor Adenosine-Tri-Fosfaat en is een stof die een belangrijke rol speelt bij de eiwit synthese. ATP levert energie die nodig is bij alle processen in het lichaam, zoals het functioneren van alle organen, weefselherstel, prikkeloverdracht en spieractiviteit. De concentratie van melatonine, leucine en enkelfaline is verhoogd en de concentratie van endorfine is afgenomen. Tevens heeft er een normalisering van serotonine en cortisol plaatsgevonden. Dit heeft een vermindering van pijnbeleving en een normalisering van de stofwisseling tot gevolg. De pijn/stress cirkel wordt doorbroken met als gevolg vermindering of verdwijnen van de pijn en/of ontsteking. Het slapen verbetert en men krijgt meer energie.

In gezond weefsel is er een normale prikkeloverdracht. Bij ziekte kan de prikkeloverdracht van en naar het centrale zenuwstelsel en de hersenen verstoord zijn. Beschadigd weefsel heeft een hogere weerstand en de prikkels (actiepotentialen) zullen moeite hebben door het weefsel heen te komen. Er is dan een verminderende bloed toevoer waardoor de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen niet optimaal kunnen worden opgenomen. Er vindt dan ook een opstapeling van afvalstoffen plaats (verzuring) die vrijkomen tijdens het stofwisselingsproces. Dit veroorzaakt pijn of klachten. APS therapie helpt blokkades op te heffen en de doorbloeding te verbeteren. Het zelfhelend vermogen wordt op gang gebracht en de cirkel kan doorbroken worden.

Aangetoonde effecten van APS

·        Toename van de plaatselijke doorbloeding

·        Vermindering van ontstekingen

·        Verhoging ATP productie met 500%

·        Verbetering van de communicatie tussen de cellen

·        Versterking van het immuunsysteem

·        Bevordering van de energie

·        Beter slapen

·        Toename van de beweeglijkheid

·        Versnelde wondgenezing

·        Verbetering van de stemming

·        Vermindering van medicijngebruik

Indicaties van APS

·        Chronische pijn

·        Reuma, Artritis, Bechterew

·        Fibromyalgie

·        MS

·        ME

·        Artrose

·        Carpaal tunnel syndroom

·        Posttraumatische dystrofie

·        Ontstekingen bij Psoriasis

·        Migraine, spanningshoofdpijn

·        Rugpijn

·        Whiplash

·        RSI-klachten

·        Sportblessures

Contra indicaties van APS

·        Epilepsie

·        Hartritme stoornissen

·        Zwangerschap

·        Bij medicijngebruik zoals bètablokkers en bloedverdunners

·        Personen met ondergewicht

Bijwerkingen van APS
APS kent geen bijwerkingen.

Duur van de behandeling
De duur van de behandeling is ongeveer 20-30 minuten.